EVROPSKA UNIJA  
 
 
Socijalistička narodna
partija Crne Gore
Ul. Vaka Đurovića br 5
81 000 Podgorica
Crna Gora
Tel : +382(0) 20 272 421
Fax : +382(0) 20 272 420
Mail : snp@t-com.me
Gdje se nalazimo?
 
Socijalistička narodna partija Crne Gore
 
2/29/2012
Ljekovi bez tendera: Milionski posao dijeli 8 veledrogerija
 

Komisija za interventnu nabavku ljekova, u kojoj je osim predstavnika “Montefarma”, Fonda za zdravstveno osiguranje, bio i predstavnik Ministarstva zdravlja, predložila je potpisivanje ugovora sa ponuđačima u vrijednosti od 993.240,51 euro, što je za više od 60 hiljada eura manje od plana.Dopisom kojima je "Montefarm" prošle sedmice obavijestio veledrogerije o intereventnoj nabavci, procijenjena vrijednost ljekova bila je 1.056.000 eura.Od 14 veledrogerija, sa kojima je "Montefarm" pregovarao, Komisija je u petak odlučila da predloži potpisivanje ugovora sa njih osam.

Tako su najbolje ponude poslali cetinjske firme „Glosarij“ i "Dubai", u ukupnoj vrijednosti od 187.577,88 eura, odsnosno 6.632,67 eura, podgorički „Hemomont“ sa 42.680,82 eura, „Baypharm“ sa 393.100,65, „Farmegra“ sa 230.868,08, „Farmont M.P.“ sa 6.867,96, kao i „Pharmaswiss“ iz Beograda sa 125.512,45 eura.

Na spisku za nabavku, između ostalog, su ljekovi za razne oblike srčanih oboljenja, vitamini, antibiotici, dijetetski proizvodi, ali i ljekovi za maligna oboljenja i sedativiDirektor "Montefarma" dr Budimir Stanišić kazao je da na izbor nije bilo primjedbi.

“Rok isporuke je najkasnije dvije sedmice, a tri osnovna kriterijuma, koja važe i prilikom redovnih tenderskih nabavki, su bili registracioni status, ovlašćenje proizvođača i cijena lijeka”, rekao je Stanišić.

On je napomenuo da je Komisija odlučivala o nabavci ljekova za potrebe javnih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori do aprila ove godine.

„Montefarm ne može raspisati nijedan oglas za nabavku ljekova i potrošnog medicinskog materijala, a da prije toga ne dobije saglasnost na materijalni bilans i procijenjenu vrijednost, odnosno obezbijeđena sredstva u budžetu, od Ministarstva zdravlja, Fonda zdravstva i Uprave za javne nabavke, uz prethodno dobijenu saglasnost Ministarstva finansija na plan javnih nabavki“, rekao je Stanišić.

Zbog navodne nestašice ljekova, premijer Igor Lukšić je 18. februara donio naredbu za hitnu nabavku ljekova po specifikaciji Operativnog štaba za vanredne situacije.

Zadužio je Ministarstvo zdravlja i Fond za zdravstveno osiguranje da realizuju nabavku. U namjeri da opravdaju i realizuju hitnu nabavku ljekova bez raspisivanja tendera, Ministarstvo i Fond, međutim, nijesu ispoštovale ni tu naredbu. Istog dana kada su 'Vijesti" objavile tekst o planovima Ministarstva i Fonda da potroše više od tri miliona eura bez javnog tendera, "Montefarm" u ranim jutarnjim satima poslao je veledrogerijama novu listu sa istim ljekovima, ali u značajnije manjim količinama, kako bi vrijednost posla smanjili za trećinu, na nešto više od milion eura.

U elektronskom pismu upućenom iz te kompanije, piše da je prvobitna lista poslata - tehničkom greškom.

Ministar zdravlja Miodrag Radunović ranije je objasnio da su naknadno iz “Montefarma” procijenili da će završiti i realizovati druge tendere i da neće biti potrebe da ljekove nabavljaju za tri, već za jedan mjesec.

"Zato je sa tri, ta vrijednost (smanjena) na nekih milion i 56 hiljada eura", dodao je Radunović.

Na spisku za nabavku, između ostalog, su ljekovi za razne oblike srčanih oboljenja, vitamini, antibiotici, dijetetski proizvodi, ali i ljekovi za maligna oboljenja i sedativi.

Izvor: Vijesti online

Pošalji prijatelju

Verzija za štampu

Objavi na facebook
Kategorije
Srđan Milić, predsjednik
Danko Šarančić, poslanik
Neven Gošović, potpredsjednik
Klub poslanika SNP u Skupštini CG
Vasilije Lalošević, potpredsjednik
Protokol
dr Milorad Bakić, potpredsjednik
Medijski centar
Radoman Gogić, potpredsjednik
Saopštenja
Snežana Jonica, poslanica SNP
Veselin Bakić, član GO SNP
mr Aleksandar Damjanović, predsjednik Kluba poslanika
Nataša Vuković, član GO SNP
Vladimir Vujović, direktor SNP
dr Svetozar Golubović, član GO SNP
Aleksa Bečić, portparol SNP CG
dr Miloje Pupović, član GO SNP
Velizar Kaluđerović, poslanik SNP
Vuksan Simonović, član GO SNP
Obrad Gojković, poslanik SNP
Milisav Ćorić, član GO SNP
Dragoslav Šćekić, poslanik
Dobrica Šljivančanin, član GO SNP
dr Radosav Nišavić, poslanik
mr Miomir Vojinović, član GO
  Prva (1 od 3 ) 2 3 sljedeca Posljednja UKUPNO  : 55
   
DOGADJAJI U SLIKAMA
   
       
   
Novo

     
   
Pravda za sve

SNP - TV

Ovo je zvanična Web prezentacija Socijalističke narodne partije Crne Gore.

Vašim komentarima, predlozima i sugestijama koje možete ostaviti u Knjizi utisaka ili ih poslati na snppodgorica@t-com.me postajete dio našeg tima.

S poštovanjem,

Web tim SNP CG

   
   
ANKETA
 
Greska !!!
   

 

     
Brojac :22413757 Copyright :SNP CG,2007 Online :1881